Merkezin Yapısı

Merkezin amaç ve hedeflerine yönelik faaliyetlerinin şu üç birim üzerinden yapılması öngörmüştür:

  1. Araştırma ve Yayın Birimi
  2. Eğitim ve Danışmanlık Birimi
  3. Dış İlişkiler ve Destek Birimi

Merkezimiz kapsamında halihazırda 4 ayrı tematik laboratuvar yer almaktadır:

-Biyomalzeme Araştırma Laboratuvarı: Biyomalzeme araştırma laboratuvarı kapsamında biyobozunur seramik ve polimerik biyomalzemelerin geliştirilmesi, hücre kültür ve doku mühendisliği çalışmaları, tıbbi cihaz araştırmaları yapılmaktadır. Uyarı-cevap ve iletken polimerler, yenilikçi deselülerizasyon protokolleri, kas iskelet sistemi rejenerasyonuna yönelik doku iskeleleri, kornea, sinir, kıkırdak, aorta, kas vb gibi yumuşak dokuların onarımı için akıllı elastomerlerin geliştirilmesi faaliyetleri sürdürülmektedir. Tıbbi cihaz endüstrisine yönelik Class-III Tıbbi Cihazların geliştirilmesine yönelik Üniversite-Sanayi işbirliği faaliyetleri yürütülmektedir.

-Nanoteknoloji ve Nanotıp Araştırma Laboratuvarı: Fen, Mühendislik, Tıp ve Eczacılık bilimlerinin dahil olduğu ortak disiplinlerarası çalışmalar yapılmaktadır. Bu laboratuvar kapsamında nanotıp uygulamaları, dokunsal sensörler, elektrokimyasal biyosensörler, kağıt tabanlı biyosensörler, hasta başı hızlı tanı kitleri (Point of Care) geliştirilmesi, Lab-on-a Chip sistemler, CD tabanlı sistemler, mikro-akışkan çipler, moleküler baskılı polimer (MIP) mikro/nano partikül sentezi, nano ölçekte yüzey modifikasyonu ve Yüzey Plazmon Resonans (SPR) ile ilgili çalışmaların yanısıra nanokompozit ince film hazırlanması, yığın ve ince film formdaki üstün iletken malzemelerin sentezlenmesi, manyetik nanoparçacık sentezlenmesi, manyetik nanoparçacıkların biyomedikal uygulamaları, nanomanyetizma ve spintronik aygıtlar ile ilgili çalışmalar yürütülmektedir.

-Biyomimetik Laboratuvarı: Araştırma laboratuvarında doğadan biyo-esinlenmiş yapılar ve polimer-metal-seramik malzeme bilimlerinin birleşimi ile fonksiyonel malzemeler konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Biyopolimer temelli nanokompozitler, esnek biyoelektronik arayüzeyler ve nano ölçekte yüzey modifikasyon çalışmaları elektrokimyasal ve elektrohidrodinamik farbrikasyon teknikleri ile gerçekleştirilmektedir.

-Moleküler Biyoloji ve Genetik Laboratuvarı: İlgili araştırma laboratuvarı, hava yolu ile ilişkili hastalıklar ve alerjik hastalıklar üzerinden araştırmalarını gerçekleştirmektedir. Bu hastalıkların moleküler mekanizmalarının incelenmesi, moleküler yolakların aydınlatılması ve bu yolaklar üzerinden tedaviye yönelik yenilikçi moleküllerin tasarlanması üzerine çalışmalar yapılmaktadır.